Glas Javnosti

Učenice na koje se obrušio plafon u leskovačkoj školi poslate u nišku kliniku na specijalistički pregled

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ono što se desilo jutros, dešavalo se i 2019. godine kada se u leskovačkoj Gimnaziji obrušio deo plafona takođe na drugom spratu ove škole, a srećom niko od učenika i profesora tada nije povređen jer se to dogodilo dok su đaci bili na odmoru.

Dve učenice prve godine Ekonomske škole u Leskovcu na koje se jutros u zgradi Gimnazije u toku nastave obrušio deo plafona, preventivno su poslate za Niš kako bi ih pregledao dečji neurolog.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Leskovac Nebojše Dimitrijevića, takva odluka je doneta jer je jedini dečji neurolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno da godišnjem odmoru.

“Devojčice je pregledao neurolog Nenad Zdravković i doneo odluku da ih iz predostrožnosti pogleda i njegov kolega iz struke. Učenice su već na putu za UKC Niš”, kaže Dimitrijević.

Podsetimo, deo plafona na drugom  spratu Gimnazije obrušio se jutros dok su đaci Ekonomske škole pohađali nastavu. Dve učenice su lakše povređene.

O svemu je obaveštena i policija.


Inače, kako smo već pisali, ono što se desilo jutros, dešavalo se i 2019. godine kada se u leskovačkoj Gimnaziji obrušio deo plafona takođe na drugom spratu ove škole, a srećom niko od učenika i profesora tada nije povređen jer se to dogodilo dok su đaci bili na odmoru.

Opozicija u lokalnom parlamentu je tražila da neko odgovara za taj incident, a sa tim se bio složio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, čija bivša supruga je inače i direktor ove obrazovne ustanove.

On je tada istakao da je zgrada Gimnazije jako stara i da dugo u nju ništa nije ulagano.

Glas javnosti/Rešetka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR