Glas Javnosti

KOSOVSKI KARTEL KUPUJE HOTELE PO CRNOJ GORI

Lični stav
Autor: Glas javnosti

NOVCEM KOSOVSKOG KARTELA DO VLASNIŠTVA NAD HOTELSKIM KOMPLEKSIMA U BOKI KOTORSKOJ

Pre nekoliko nedelja u Crnoj Gori oglašen je tender za prodaju 33,3 odsto vlasništva nad ugostiteljsko-turističkom radnom organizacijom "UTRO BOKA", koji je na internetu bio vidljiv svega 1 minut i 40 sekundi!!! Napominjemo da su kompleksu UTRO BOKA pored ostalih pripadali i sledeći objekti: hotel "Park" Bijela, Hotel "Boka" Herceg novi, hotel "Tamaris" Igalo, hotel "Topla" Herceg novi, hotel "Igalo" Igalo, hotel "Plaža" Herceg novi, hotel "Riviera" Njivice.  Ističemo da je vrednost UTRO BOKA procenjena na oko 240 miliona evra. 

U konkretnom slučaju tih 33,3 odsto prodato je jedinom ponuđaču za smešnih 350.000 evra! Ko iole poznaje matematiku, trećina od 240 miliona jeste 80 miliona evra!!! 


IZVOR: Privatna arhiva / diplomirani oficir policije, predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS, kapetan Rajević Zdravko

Zahvaljujući savesnim građanima podnete su prijave nadležnim institucijama,  koje su utvrdile da je kupac firma povezana sa preduzećem KIWI iz Herceg novog, vlasništvo porodice Matijašević, koje raspolaže većim brojem nekretnina za potrebe izdavanja, a koje lično i gradi, u poslednjem vremenu u pojačanom obimu, u enormnim kvadraturama i na atraktivnim lokacijama. 

Ono što je bunilo finansijsku istragu, jeste da je proverom poslovanja u knjigovodstvenoj firmi BENCOM LTD iz Herceg Novog, utvrđeno da se prihod ove firme na godišnjem nivou kreće oko 20.000 evra. Postavilo se pitanje otkuda pomenutoj firmi 350.000 evra za otkup dela vlasništva u UTRO BOKA?! 

Ciljanom proverom je utvrđeno da je ista povezana sa firmama Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, čuvenim eksponentima šiptarske mafije zaduženih za implementaciju novca iz kriminalnih aktivnosti u legalne poslove, prosto rečeno, za pranje novca, te da je novac za potrebe kupovine dela vlasništva u UTRO BOKA stigao upravo od ovog ozloglašenog tandema, čija su imena krupnim slovima upisana na crnoj listi SAD, i sankcionisana po pitanju poslovanja i putovanja u određenim zemljama. 


IZVOR: Ustupljena fotografija / Zvonko Veselinović

Nadajmo se da državne organe koji sprovode istragu neće zahvatiti strah i panika, ili virus mitomanije, i da neće odustati na samom početku istrage.

Dubina problema je jako velika, a rešenje zahteva znanje, požrtvovanost i istrajnost. Očigledna je umešanost državnih struktura sa kriminalnim grupama. 

Da li će Crna Gora smoći snage da se izbori sa organizovanim kriminalom, i da spreči upliv novca od prljavih poslova u legalne tokove, ostaje da vidimo.

AUTOR: diplomirani oficir policije, predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS, kapetan Rajević Zdravko


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR