Glas Javnosti

Roditelji zaboravili dete na pumpi u Hrvatskoj, vratili se tek posle nekoliko sati

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Policijski službenici Stanice granične policije Imotski pronašli su 11-godišnju devojčicu koju su roditelji, strani državljani, zaboravili na odmorištu Rašćane na auto-putu A1 kod Vrgorca na putu do mora.

Kako su saopštili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske županije, letne zbrke, gužve i žurba ponekad dovode do stresnih situacija, a jedna takva dogodila se 1. avgusta na auto-putu A1 na odmorištu Rašćane.

Naime, policiju je pozvao zaposleni na benzinskoj pumpi koji je privjavio da na telefonskoj vezi ima osobu koja navodi da im je izgubljeno dete – strana državljanka koja je ostala na odmorištu. Majka je uplašenim glasom objasnila da putuju u grupi s nekoliko vozila, da se nalaze na području Zadra i da su tek sada primetili da se u vozilima ne nalazi devojčica od 11 godina, a poslednji put su stali na odmorištu Rašćane.


Pošto su putovali s nekoliko vozila roditelji su mislili da je devojčica sela u drugi automobil, ali kada su ponovo stali na pauzu shvatili su da je nema i da je verovatno ostala na Rašćanima.

Policajci su obavili telefonski razgovor s majkom, zatražili fotografiju devojčice, pregledali videonadzor i pretražili sve prostorije na benzinskoj pumpi i na spoljnom delu pronašli devojčicu koja odgovara opisu, kažu iz policije.

Dodaju da su policajci prišli devojčici, predstavili se i ponudili joj pomoć, ali su utvrdili da ne govori engleski jezik. U razgovor se uključila strana državljanka koja je prevodila i pomogla policajcima u komunikaciji s detetom.


Devojčica nije bila povređena, ali je bila uplašena. Rekla je da joj je mobilni telefon ostao u autu i da nije mogla nikoga da pozove, pa je onda tako uplašena i uplakana izašla na spoljni deo odmorišta gde su je policajci i pronašli.

Policajci su umirli dete i rekli joj da su u kontaktu s porodicom, kao i da će ih zajedno sačekati da se vrate po nju. Uplašeni roditelji stigli su posle nekoliko sati, a devojčica sve vreme bila s policajcima.


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR