Glas Javnosti

GLAS JAVNOSTI SAZNAJE: EVO KAD ĆE BITI RASPISANI IZBORI NA KOSOVU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Izbori na Kosovu i Metohiji, biće raspisani sledeće sedmice, moguće već u ponedeljak ,rečeno je "Glasu javnosti" u dobro obaveštenim krugovima u južnoj srpskoj pokrajini.

Kako navode naši sagovornici, kosovske vlasti planiraju da raspišu izbore  sledeće sedmice, a jedan od naših sagovornika navodi da je moguće da to bude "već u ponedeljak".

Direktor Foruma za etničke odnose za Dušan Janjić za "Glas javnosti " kaže da je to očekivano.

- To mi je sasvim logično i očekivano. Izbori moraju biti raspisani 40 dana od odluke ustavnog suda što se uklapa u ovaj termin.Očekujem da će biti raspisani sledeće sedmice, a da će biti održani u martu - rekao je Janjić.

Foto:MedijacentarOn je naveo da se "ide na dugu kampanju što zbog zdravstene , to i zbog političke situacije".

-Kratka kampanja odgovara "Samopredeljenju" i nikom drugom. Na kartu duge kampanje igraće PDK koja može da okrene stvari u svoju korist samo takvom kampanjom s obzorom na sudske procese koji se vode protiv Kadrija Veseljija i Hašima Tačija. Njima treba vremena da prestave novi tim. Po mom uverenju i Haradinej mora da se priključi i podrži tu dugi kampanju , jer njemu ne odgovara da pobedi "Samopredeljenje"- naveo je Janjić.

On je dodao da se "na Kosovu ništa neće dešavati do maja".

- Po završetku izbora u martu , imaće dva meseca da formiraju vladu. Tako da će svo dešavanje na Kosovu biti fokusirano na to i neće biti nekih pregovora , niti razgovora dok se to ne završi- zaključio je Janjić.

(Glas javnosti)

-

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR