Glas Javnosti

Lajčak se oglasio nakon sastanka sa Petkovićem i Bisljimijem: Dogovoreni brojni dalji koraci

Politika
Autor: Glas javnosti

Sastanci su trajali više od sedam sati

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je sinoć da je na trojnom sastanku delegacije Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem sa delegacijama Evropske unije i Prištine, bilo reči o velikom broju tema, i da su strane postigle dogovore o brojnim narednim koracima.

"Posle više od sedam sati, sastanci sa glavnim pregovaračima su završeni. Sa Besnikom Bisljimijem i Petrom Petkovićem razgovarali smo o raznim temama i dogovorili smo brojne naredne korake, napisao je Lajčak na na mreži Iks.
Petković je nakon sastanka istakao da Priština nije pokazala da je spremna za normalizaciju odnosa sa Beogradom i dalje razgovore u okviru tehničkog dijaloga.

On je naveo da je tokom trojnog sastanka delegacija Beograda insistirala na formiranju Zajednice srpskih opština, što je ključno pitanje za opstanak Srba i norčalizaciju, ali da je Priština pokazala da nikada neće formirati ZSO i da je politika premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija proterivanje Srba.

"Dijalog je jedino mesto za kompromisna rešenja, za razliku od prošle nedelje kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio spreman za razgovor, a kada je Kurti odbio da razgovara", rekao je Petković novinarima.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR