Glas Javnosti

MILORAD GRČIĆ SE VRATIO U VELIKOM STILU: SPISKAO 11 miliona iz budžeta za bankete, piće i poslugu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Milorad Grčić spisako milione na piće!

Milorad Mića Grčić, direktno odgovoran za propast najveće energetske kompanije u regionu, opustio se posle pronalaženja drugog posla i izbora za predsednika Gradske opštine Obrenovac, pa je za nabavku pića odlučio da se iz opštinskog budžeta 3,3 miliona dinara, kažu u pokretu SRCE.


„Kako svo to piće na Mićinim banketima i proslavama mora neko i da posluži „usluge posluživanja pića i napitaka“, kako je navedeno u Planu javnih nabavki, građani Obrenovca platiće 7.920.000 dinara. Sve ukupno 11.220.000 dinara ili 102.000 evra“, kažu u SRCE.


(Foto: Jutjub)

Kako dodaju, umesto da krivično odgovara za najveću štetu u istoriji srpske privrede – kolaps Elektroprivrede Srbije, kvarove na kotlovima i mašinama, uništavanje Kolubare i ugrožavanje bezbednosti države, Vučić je nagradio Grčića, inače bivšeg ugostitelja, postavljanjem na čelo opštine sa najvećim budžetom u Beogradu.


„Šteta koju je, do sada, naneo Srbiji može da se meri milijardama evra, pa se iz ugla režima ovih nešto više od 100 hiljada evra i ne vidi.

Međutim, Grčićevo bahato rasipanje znači da će u budžetu da bude manje novca za izgradnju i ojačavanje sistema odbrane od poplava, kako bi se sprečila tragedija slična onoj iz 2014. godine, ali i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže u selima oko Obrenovca, asfaltiranje atarskih puteva ili programe socijalne pomoći brojnim građanima na rubu egzistencije, koji su prosečno, u junu ove godine, zarađivali manje od neophodne potrošačke korpe“, zaključuju u SRCE.


Glas javnosti/N07S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR