Glas Javnosti

POSLE MENE - POTOP: Vuk Drašković se POVUKAO sa čela SPO posle 34 godine! Za naslednika izabrao SEKRETARICU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Vuk Drašković više nije na čelu SPO!

Na web sajtu Srpskog pokreta obnove (SPO) javnosti se obratio izvesni Aleksandar Cvetković i objavio da je on novi predsednik stranke i da se posle 34 godine uspešnog bavljenja politikom Vuk Drašković povukao sa trona.

Aleksandar Cvetković je bio dugogodišnji poslovni sekretar (sekretarica) Vuka Draškovića.

Poslanici SPO-a izabrani na listi Srpske napredne stranke, Aleksandar Čotrić i Aleksandar Jugović, odbili su da naslede Draškovića.

Ostaje nejasno da li je ostavku podnela i Danica Drašković sa izuzetno dobro plaćene funkcije člana odbora Naftne industrije Srbije (NIS).

Naslednik Vuka Draškovića između ostalog je u svojoj izjavi napisao:


Aleksandar Cvetković  (Foto: SPO)

- Odlukom stranačkih organa u skladu sa Statutom SPO, na funkciju predsednika stranke sam izabran nakon ostavke dosadašnjeg predsednika i osnivača SPO gospodina Vuka Draškovića 12. jula. Ova promena je 19. avgusta upisana i u registar političkih stranaka pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave - naveo je on i dodao:

- Ne znam postoje li slučajnosti, ali želim da verujem da simboli često govore i o našim sudbinama. Tako su dva velika hrišćanska praznika obeležila ove naše odluke. Petrovdan i Preobraženje Gospodnje. Na dan Preobraženja Hristovo lice se izmenilo i zasijalo kao sunce, a haljine Njegove postale su sjajne i bele kao sneg. Amin!


Glas javnosti/Direktno

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Пантелија u 29.08.2024 10:53:52 h
     0 
Једна од највећих гњида на српској политичкој сцени.
od Vesna Ostojić u 27.08.2024 14:46:42 h
     0 
Vuk Drašković je bio predvodnik obojene revolucije. Odradio je rušenje Miloševića i sad svake godine ide na molitveni doručak u USD, kao njihov počasni gost i izvršitelj zapadnih naredbodavaca. A Danica je nagrađena lepom apanažom iz NIS-a. Porodično su popljačkali srpsku imovinu, šta se može prodali i kapital premestili delom u Hercegovinu odakle su i došli, a delom u inostranstvo. E Srbijo među šljivama. Popljačkaše nas dođoši, lažne patriote,