Glas Javnosti

UHAPŠEN OPOZICIONI AKTIVISTA STEVAN VLAJIĆ: Kršio zabranu prilaska dosadašnjem predsedniku opštine Mladenovac

Politika
Autor: Glas javnosti

Stevan Vlajić, politički aktivista, priveden je danas u Mladenovcu i određen mu je pritvor u trajanju od trideset dana, po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu, zbog kršenja zabrane prilaske dosadašnjem predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću.

Informaciju je potvrdila Vlajićeva majka, takođe aktivistkinja pomenute grupe građana, Vesna Vlajić Blagojević.

„Vode ga u Centralni zatvor. Ima rešenje o zadržavanju do 30 dana, napisana je žalba, ali može da bude aktivirana tek onda kada bude zatvoren“, kaže ona.

Ukazuje da su policajci bili vrlo korektni, da je Vlajić sam otišao u policiju odakle ga kolima voze u CZ.

Rešenje o pritvoru doneto je 1. jula, dan pred lokalne izbore. U rešenju, u koje je Danas imao uvid, stoji da Vlajić „29. 5. 2024. prema izveštaju policijske stanice Mladenovac prišao predsedniku gradske opštine Mladenovac, Glišić Vladanu ispred prostorija Srpske napredne stranke, na razdaljini od 0,5 metar (…) i snimao ga mobilnim telefonom“.

Šta je do sada poznato o ovom slučaju?

Mladenovački SNS 30. maja saopštenjem se požalio na to što je aktivista Grupe građana „Dogovor za Mladenovac“ Stevan Vlajić snimao telefonom predsednika opštine Vladana Glišića uprkos zakonom izrečenom merom zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja. Vlajić je tada istakao da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivistima ove grupe građana tokom snimanja predizbornog spota ove GG.


„Glišić je događaj prijavio policiji s obzirom na to da je Vlajić ove godine rešenjem Osnovnog suda u Mladenovcu proglašen krivim zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. Vlajić je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od sedam meseci zbog divljačkih pretnji upućenih predsedniku opštine Mladenovac“, naveli su iz SNS.

Vlajić je tada rekao da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivisti kojeg je Vlajić snimaoa, uz to prilažio je i video-snimak događaja.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR