Glas Javnosti

Vučić posle sednice Generalštaba: Ko izviđa pozicije Vojske Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Primetili smo podizanje albanskih "bajraktara" iz Đakovice sa namerom izviđanja pozicija Vojske Srbije i švedsko-nemački avioni rade lidar snimke sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom naše vojske, ali prave snimke zbog prisustva bezbednosnih snaga Srbije, izjavio je Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Vučić je svečano dočekan, zajedno sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, uz počasni stroj Garde i himnu Republike Srbije.


- Oprema i naoružanje vojske Srbije se modernizuju, nismo zadovoljni brojem ljudi, naročito na severu Srbije, Beograd i Vojvodina. Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu iz različitih razloga. Od značajnih snaga susednih zemalja, do ogromnog broja NATO pripadnika na KiM, 4.534 u ovom trenutku. Računamo na dobru saradnju sa Kforom i verujem da će do doprinositi stabilizaciji prilika na KiM – rekao je Vučić i naglasio:

– Ono što smo primetili to je da su pojačana dejstva vazduhoplova sa posadama i besposadnih vazduhoplova i dronova u okruženju sa izviđačkim namerama prema Srbiji, bez prelaženja granice Srbije i to je iz svih smerova u pravcu Srbije pojačano. Primetili smo podizanje albanskih bajraktara iz Đakovice sa namerom izviđanja pozicija Vojske Srbije i švedsko-nemački avioni rade lidar snimke sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom Vojske Srbije, ali prave snimke zbog prisustva bezbednosnih snaga Srbije.


Nastavićemo ubrzano i moraćemo da promenimo navike, da radimo više i bolje, da budemo jasniji u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora. Moraće da rade bolje naše fabrike namenske industrije, da se bave teškim i napornim radom. Moraćemo da dalje povećavamo ljudstvo u vojsci, ali ne na pozicijama sekretara, već onih koji mogu da nose pušku i da pomognu zemlji, rekao je predsednik Srbije.

- Mnogo novca ulažemo, primanja naših vojnika su nikada veća, realna primanja su i do 40 odsto veća od toga, veoma značajna primanja, mnogo novca ulažemo i tražimo najveći stepen pripremljenosti. Srbija želi mir i uvek će želeti mir, a da bi ga sačuvali moramo da imamo jaku vojsku koja će da odvrati svakog potencijalnog neprijatelja – istakao je Vučić.

Glas javnosti/K01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR