Glas Javnosti

VUČIĆU, DA LI UZIMAŠ PROVIZIJU 20 ODSTO OD RIO TINTA?

Politika
Autor: Glas javnosti

Ćuta pitao Vučića da li uzima proviziju od Rio Tinta!

Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu o Izmenama dopuna Zakona o budžetu Srbije.

Prema postojećem planu, ukupni prihodi iznose više od dve milijarde dinara, što je za 132,5 milijardi odnosno 6,5 odsto više u odnosu na inicijalni budžet. 


Aleksandar Jovanović Ćuta  (Foto: Jutjub)

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta odmah na početku sednice upitao je da li je tačno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Skupštine Ana Brnabić primaju proviziji od 20 odsto zbog lobiranja Rio Tintu. 

Na to je  poslanik Srđan Milivojević dodao: "Nemoguće, takvi ljudi". 

Pokazujući fotografiju Jovankine vile u kojoj živi Ana Brnabić, Ćuta je konstatovao da to "od skoro nije više državna imovin već je sirota predsednica parlamenta postala vlasnica". 

"Koliko košta Jovankina vila i odakle joj pare da kupi vilu", pitao je poslanik Ekološkog ustanka.


Jovankina vila   (Foto: Jutjub) 

Fiskalni savet ocenio je juče da rebalans budžeta može biti korak u pogrešnom smeru ukoliko rast kapitalnih investicija ne dovede do bržeg rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Predviđeno je i da se razmatra zakon o potvrđivanju Sporazuma o međusobnom priznavanju profesionalnih kvalifikacija za medicinske sestre, doktore veterinarske medicine i babice, u kontekstu Centralno-evropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji, između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.


(Foto: Printskrin)

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Odluke broj 1/2023 Zajedničkog komiteta Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu od 7. decembra 2023. godine o izmenama i dopunama Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu.


Pred poslanicima je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekt ugradnje pametnih brojila u Srbiji) između Republike Srbije i Evropske investicione banke, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 2 Sporazuma između vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

Odbor za finansije Skupštine Srbije prihvatio je predloženi rebalans u načelu i danas će predložiti parlamentu da usvoji izmene i dopune Zakona o budžetu. 


Glas javnosti/N07S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR