Glas Javnosti

ZLF: PODRŠKA UHAPŠENIM AKTIVISTIMA, vlast zastrašuje ljude koji se bore protiv trovanja Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Podneli smo krivične prijave protiv prethodnih predsednika narodne Skupštine Ivice Dačića koji je primio narodnu inicijativu i Vladimira Orlića koji je nastavio da je sakriva, ističu u ZLF-u.

– Hapšenjem aktivista SEOS-a vlast pokušava da napravi primer od njih i pošalje poruku da će se obrušiti na svakoga ko se suprotstavlja planovima režima. Ovo je zastrašivanje policijom i nasiljem prema ljudima koji brane svoje okruženje od trovanja – saopštio je Zeleno-levi front povodom hapšenja aktivista koji su kod Loznice blokirali prugu, protestutjući protiv otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra.

Očekujemo da se represija poveća kako raste i otpor građana, navodi se u saopštenju i upućuje poziv ljudima “da podrže napore Saveza ekoloških udruženja Srbije i drugih organizacija da se zaustave projekti Rio Tinta i da se pridruže blokadama železnica u mestima na koje to budu pozivali iz SEOS-a”.

Iskopavanje litijuma, kako se upozorava, ostaviće velike posledice po život građana zapadne Srbije.

– Podsećamo da je SNS najbrutalnije ukrao narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je potpisalo 38 hiljada građana i na osnovu koje je trebalo održati sednicu Narodne skupštine. Ako su tako sigurni da litijum treba kopati, zašto se onda sakrivaju od rasprave u skupštini koju bi mogla da čuje i preko RTS-a vidi cela Srbija? – ističu u ZLF-u.

Podneli smo krivične prijave protiv prethodnih predsednika narodne Skupštine Ivice Dačića koji je primio narodnu inicijativu i Vladimira Orlića koji je nastavio da je sakriva, navode u Zeleno-levom frontu.

Glas javnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR