Glas Javnosti

Kraj je kada Zlatan to kaže! Najveći je otišao u penziju! (FOTO/VIDEO) 08.

Sport
Autor: Glas javnosti

I legende imaju pravo na odmor i život pored igračke karijere

Bilo je emotivno kada je Zlatan Ibrahimović objavio da je odigrao poslednji meč u dresu Milana. Oprostio se u klubu koji mu je mnogo dao i to je bilo obostrano, a potom je dobio i funkciju u velikanu sa San Sira.

Međutim, kada je obelodanio da će pravi ispraćaj u fudbalsku prenziju načiniti u dresu Švedske, znalo se da će biti emotivno. Odluka je pala na prijateljski meč Srbije i Švedske, poslednji pred put na Evropsko prvenstvo, a Zlatan se ovog puta nije našao na terenu.

Meč je pratio iz lože, u društvu porodice, a potom se, nakon što je okončan meč, spustio na teren.

Načinjena je velika ceremonija, a navijači tu na tribinama ovaj oproštaj uveličali sjajnom koreografijom Zlatana kako makazicama postiže gol. Potom je verovatno i najveći fudbaler koga je i koga će ikada Švedska imala, izašao na teren, pozdravio se sa svima i dobio dres sa brojem 122. 

- Najveći - dopisano je uz snimak na znaničnim mrežama Fudbalskog saveza Švedske.


Zaslužio je ovakav kraj, jer kako je i sam rekao kada je napuštao Los Anđeles Galaksi - Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda.- Vidim da sam vam nedostajao. Posebno na terenu. Nedostajali ste i vi meni. Momenti kada sam nosio dres Švedske su mi najdraži u karijeri. Nosio sam ga sa ljubavlju i ponosom. Pre 25 godina sam rekao da ću biti najbolji svih vremena, mnogi su mi se tada smejali, ali 25 godina kasnije stojim ovde i kažem vam da sam najbolji svih vremena. Mlađoj generaciji mogu samo da poručim da se ne boje da sanjaju - poručio je Ibrahimović i zaključio:

- Ako nemate snage da sanjate velike stvari, pogledajte moj put i nađite inspiraciju u njemu. Ja sam živi dokaz da ništa nije nemoguće, bez obzira odakle ste. Iz dubine duše vam svim zahvaljujem na podršci. Imao sam čast da budem kapiten ovog tima. Sada osećam leptiriće u stomaku kada se setim… Nadam se da ste uživali koliko i ja. Napred Švedska, volim vas!

Glas javnosti /D02S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR