Glas Javnosti

Sva takmičenja srpskih sportista na OI tokom vikenda

Sport
Autor: Glas javnosti

Danas se svečano otvaraju Olimpijske igre u Parizu, a već od sutra možemo da gledamo takmičenja i bodrimo naše sportiste u raznim sportovima i atletskim disciplinama.

Iz dana u dan ćemo biti uz srpske olimpijce u prestonici Francuske, i ne samo tamo, pošto je streljaštvo u Šateruu, a grupna faza muške i ženske košarke u Lilu.

Za Srbiju počinju Olimpijske igre dan nakon svečanog otvaranja, kada imamo predstavnike u džudou, veslanju, streljaštvu i plivanju. Već drugog se nadamo i prvoj medalji od Damira Mikeca i/ili Zorane Arunović. Zatim 28. jula kreću i timski sportovi, pa će sve oči biti uprte u Lil gde će košarkaši Srbije udariti na moćni drim tim. I tako iz dana u dan ćemo biti uz srpske olimpijce u Parizu, i ne samo u prestonici Francuske…

I nadamo se da ćemo do samog kraja imati predstavnike, jer je za treći vikend Igara, 10. i 11. avgusta rezervisana podela medalja u timskim sportovima, u kojima ćemo imati i odbojkašice i odbojkaše, basketaše 3×3, kao i vaterpoliste.

Košarka, odbojka i vaterpolo traju tokom celih Igara, a mečevi za medalje su poslednjeg dana. Grupna faza kod košarkaša i košarkašica se završava 4. avgusta, dan kasnije je i jedini dan pauze, 6. avgusta su muška četvrtfinala a 7. ženska, 8. i 9. polufinala, 10. avgusta su finale i meč za treće mesto kod košarkaša, a sutradan, kada je poslednji dan OI, su mečevi za medalje kod košarkašica, odbojkašica i u vaterpolu.

Što se tiče tenisa, 27. i 28. jula na programu su prvi mečevi singla, gde čekamo Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, jedina naša dva predstavnika. Naredna dva dana su mečevi drugog kola, dok je 31. jula treća runda. Za prvi dan avgusta su rezervisana četvrtfinala kod tenisera, naredni dan polufinala, meč za bronzu je 3. a finale 4. avgusta. Žreb za tenis je 25. jula, a dan kasnije znaće se raspored prvih duela.

Stoni tenis je od 27. do 31. jula po rundama, dok su 1. avgusta mečevi četvrtfinala, dan kasnije polufinala, a 3. avgusta dueli za medalje kod dama, a u ovom sportu imamo jedinu takmičarku u vidu Izabele Lupulesku, čiji raspored još nije poznat.

Subota – 27. jul

Džudo

Milica Nikolić (do 48 kg), kvalifikacije od 10.00

Potencijalno borbe za bronzu 17.18 i 17.28

Potencijalno finale 17.38

Veslanje

Jovana Arsić, skif, kvalifikacije 10.12

Martin Mačković i Nikolaj Pimenov, dubl skul, kvalifikacije 11.30

Streljaštvo

Damir Mikec (10m pištolj), kvalifikacije, 10.30

Zorana Arunović (10m pištolj), kvalifikacije, 12.30

Plivanje

muška štafeta 4×100 (Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić)

Kvalifikacije 11.00, potencijalno finale 21.50

Nedelja – 28. jul

Streljaštvo

Damir Mikec (10m pištolj), potencijalno finale 9.30

Lazar Kovačević (10 metara puška), kvalifikacije 11.15

Zorana Arunović (10m pištolj), potencijalno finale 12.00

Džudo

Strahinja Bunčić (66kg), kvalifikacije od 10.00

Potencijalno borbe za medalje od 16.00

Vaterpolo

Srbija – Japan 12.05

Odbojka

Srbija – Francuska 17.00

Košarka

Srbija – SAD 17.15

Ženska košarka

Srbija – Portoriko 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR