Glas Javnosti

"Odmah sam znao da nešto nije u redu"...Tramp osetio opasnost! Ovo je trenutak pucnjave

Svet
Autor: Glas javnosti

Neposredno posle atentata, Donald Tramp je rekao da je za govornicom već posumnjao da se "nešto loše dešava"...

- Odmah sam znao da nešto nije u redu. Čuo sam zviždanje, pucnje i odmah osetio kako metak probija kožu na uhu. Došlo je do krvarenja, tada sam shvatio šta se dešava - rekao je Tramp.

Dok je Tramp govorio, začula se pucnjava, a pri prvom hicu, Tramp je rekao: „Oh,“  uhvatio se za uvo, kada su se čula još dva, tri pucnja, on se sagao.

Moglo se čuti kako neko pored mikrofona na tribini kaže: „Dole, dole, dole, dole!“ dok su agenti svojim telima napravili obruč oko predsednika.

U masi od nekoliko hiljada ljudi čuli su se krici ali se začulo i "strelac je pao“, pre nego što je neko pitao „da li je dobro da krenemo?“ a potom je neko naredio: „Hajdemo"!

Na snimku se moglo čuti i da Tramp najmanje dva puta kaže: „Daj da uzmem cipele“, a drugi glas je rekao: "Imam vas, gospodine“.

Tramp je nekoliko trenutaka kasnije ustao i mogao se videti kako desnu ruku drži na licu umrljanom krvlju, a potom ju je podigao visoko stegnutu u pesnicu.
Zatim je digao pesnicu u vazduh i ,prema pojedinim medijima, izgovorio "Borba“ .

Lokalni tužilac je rekao da su osumnjičeni napadač i najmanje jedan učesnik mrtvi. Tajna služba je saopštila da su dva gledaoca teško povređena.
Izveštač AP-a sa lica mesta izvestio je da je buka isprva zvučala kao petarda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR