Glas Javnosti

KAKAV PARADOKS! PUTIN: Inflacija u Rusiji u martu MANJA nego u Evropi koja čeka ekonomski kolaps naše zemlje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je privredni pad tokom prošlog leta bio povezan sa sankcijama, ali da se od jula beleži rast. Kako je naglasio, rast BDP očekuje se u drugom kvartalu.

„Inflacija u martu će biti niža nego u Evropi koja čeka ekonomski kolaps Rusije“, rekao je Putin i dodao da će ona biti oko četiri odsto.

On je dodao da evropske zemlje nastoje da uvere i sebe i svoje ali i ruske partnere u kolaps ruske privrede.
U tom kontekstu on je parafrazirao američkog pisca Marka Tvena o tome da su glasine o njegovoj smrti bile preuveličane.

"Tako je i po pitanju naše privrede", rekao je Putin.

On je dodao da privreda Rusije počinje da se razvija po novom modelu.
Kako je istakao, mogućnosti za biznis u Rusiji su sada veće i ta se prilika ne sme propustiti.

"Moglo bi se desiti da neke kompanije koje su otišle požele da se vrate. Bez preuveličavanja situacija je jedinstvena za mnoge naše kompanije. Pravovremene investicione odluke danas bezuslovno će se stostruko vratiti sutra", naveo je Putin.


Proricali su nam ekonomski pad, ali i za repu će morati da se obrate nama

Rusiji su proricali depresiju i pad potrošačkog sektora, ali Zapad sada svojim građanima preporučuje da umesto salate i paradajza pređe na repu ali zbog toga će morati da se obrate nama, rekao je Putin.

„Pre godinu dana zapadne vlasti su zavrtale ruke svojim kompanijama i primorale su mnoge da napuste rusko tržište, tada su nam strani analitičari predvideli depresiju i pad potrošačkog sektora, obećavali su prazne police u prodavnicama, veliki deficit robe, krah sektora usluga. Ipak život je drugačije uredio: same zapadne zemlje su se i te kako suočile sa takvim problemima“, rekao je Putin na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i biznismena.

Došlo je do toga, rekao je on, da rukovodstva zapadnih država preporučuju svojim građanima da pređu na repu.
„Repa je dobar proizvod, ali će morati da se obrate nama jer naši prinosi u značajnoj meri prevazilaze pokazatelje koje imaju naši susedi u Evropi. Istina, to nije njihova krivica , već su u pitanju vremenski uslovi, suša.. ali i bez našeg đubriva teško će postići veće prinose“, naveo je on.

Glas javnosti/Soutnjik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR