Glas Javnosti

Krmelj žestoko osudio ATENTAT NA TRAMPA: Rusija pruža podršku

Svet
Autor: Glas javnosti

Dmitrij Peskov je izrazio i saučešće porodicama nastradalih u napadu.

Rusija osuđuje nasilje i izražava saučešće porodicama ubijenih u atentatu na Donalda Trampa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Rusija snažno osuđuje bilo kakvo nasilje tokom političke borbe, naglašavajući da je život bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa bio ugrožen. Peskov je takođe izrazio saučešće porodicama ubijenih i ranjenih u napadu, te poželeo brz oporavak Trampu.

Atentat na Trampa tokom mitinga u Pensilvaniji

Bivši američki predsednik Donald Tramp ranjen je sinoć tokom mitinga u Pensilvaniji, gde je naoružani napadač otvorio vatru. U napadu su ubijeni napadač i jedan posetilac skupa, dok su još dve osobe teško povređene, saopštila je američka tajna služba.



Detalji atentata i identifikacija napadača

Tomas Metju Kruks (20) pucao je na Trampa sa krova obližnje zgrade van sigurnosnog perimetra mitinga, pre nego što su ga ubili agenti Tajne službe, prema navodima zvaničnika. Kruks nije imao nikakvu identifikaciju kod sebe, pa su agenti morali da "provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu," izjavio je Kevin Rojek, specijalni agent FBI-ja u Pitsburgu, na konferenciji za novinare.

Jedan učesnik mitinga je ubijen, a dva su teško povređena. Atentat na Donalda Trampa izazvao je šok i zabrinutost širom sveta.

Reakcija javnosti i medija

Video snimak atentata iz drugog ugla privukao je veliku pažnju javnosti, dok su mediji širom sveta izveštavali o ovom događaju u realnom vremenu. Sve o atentatu na Donalda Trampa možete pratiti uživo na našem blogu.


Glas javnosti/R01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR