Glas Javnosti

LAVROV: Ocenjujemo samo konkretne korake Kijeva, reči nas ne zanimaju

Svet
Autor: Glas javnosti

Moskva ocenjuje konkretne korake kijevskih vlasti ka rešenju sukoba, a ne zasniva svoju politiku na njihovim promenljivim izjavama, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Mogao bi (kijevski režim) već sutra da kaže nešto sasvim suprotno. Računaćemo na konkretna dela, ceniti i ocenjivati samo konkretna dela. A ono što svakodnevno pričaju... bolje da se svoja politika ne zasniva na tome, već da se svoji postupci određuju na osnovu zadataka koji su postavljeni u okviru specijalne vojne operacije“, rekao je Lavrov za program „Moskva. Kremlj. Putin“.

Ranije je savetnik šefa kancelarije Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio da je Ukrajina spremna da iznese Rusiji svoje predloge za rešavanje sukoba preko drugih zemalja.

Krajem marta ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je prvi put rekao da bi mirovni pregovori između Moskve i Kijeva mogli da počnu i bez povratka Ukrajine na svoje granice iz 1991. godine. U intervjuu za „Si-Bi-Es njuz“, on je istakao da će Rusija biti „spremna za dijalog“ ako Ukrajina uspe da izađe na granice iz 2022. pre početka specijalne vojne operacije.

Zelenski je prethodno izjavio da mogući model pregovora sa Moskvom vidi u formatu trilateralnog sporazuma sličnog prehrambenom sporazumu, kada su u procesu učestvovali posrednici – UN i Turska.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Moskva generalno pozdravlja napore posrednika, ali je naglasio da je nemoguće okončati sukob u Ukrajini samo preko njih. Putin je pojasnio da nikakav posrednik neće dobiti ovlašćenje da potpiše završne dokumente između Rusije i Ukrajine.

Glas javnosti /R02S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR