Glas Javnosti

MAJKA MONSTRUM> Pustila pitbula na sina

Svet
Autor: Glas javnosti

Majka, njen dečko i brat suočavaju se sa optužbama nakon što su lisicama vezali šestogodišnjaka i na njega pustili pitbula.

Incident se dogodio u subotu, 17. avgusta, u kući u severoistočnom Ohaju, gde su policajciprimili poziv u vezi sa dečakom nakon što ga je ujeo pitbul.

Na sudu, Anđelina Vilijams, dečakova majka, tvrdila je da nije znala da je nezakonito staviti lisice na dete, nakon što su ona i drugi optuženi to navodno učinili kao kaznu nakon što on nije počistio za psom.

Dečak je ugrizen za vrat, uvo i prevezen je u bolnicu, ali se očekuje da će se oporaviti, rekla je njegova baka.

Robert Mihalski mlađi, dečakov ujak, identifikovan je kao vlasnik psa i rezidencije u kojoj se napad dogodio, gde je u porodičnoj poseti bio i dečko Anđeline Vilijams Tejlor Dezire Marvin Braun.

„To čak nije ni moj pas. Nisu ni moje lisice“, tvrdila je Vilijams na sudu u okrugu Ašland u sredu, insistirajući da nije znala da je nezakonito staviti lisice na dete.

„Nisam čak ni znala da su lisice nelegalne ili da nešto nije u redu s njima. Moj ujak mi je rekao da je u redu“, branila se ona.

Tužilac okruga Ešland Kris Tunel je u međuvremenu opisao pozadinu uznemirujućih dešavanja, koja su kulminirala napadom na dečaka ubrzo nakon što su mu stavljene lisice.

„Optužena i saoptuženi su mu stavili lisice na obe ruke, a zatim su mu stavili drugi set lisica na noge“, rekao je Tunel sudiji tokom prvog saslušanja optužene trojke. 

„Upotrebljavali su konopac da ga vežu za stolicu kada je spao sa stolice, a zatim, dok je bio na zemlji, napao ga je pitbul“, rekao je tužilac.

Dodao je kako su Vilijams i još dvojica saoptuženih stavili lisice na dete u kući te subote samo zato što nije počistio za psom.

Vilijamsova je tvrdila da nije znala da je uradila nešto loše.

„Nikada nisam mislila ništa loše“, rekla je. „Stvarno nisam.“

Tužilac je dodao da je Vilijamsina ćerka takođe bila prisutna, ali nije bila umešana u napad.

Vilijams nema starateljstvo ni nad jednim detetom, ali su tada bili kod nje, a njihov otac nije identifikovan.

Dečakova baka, tražeći da ostane anonimna, rekla je za VSAZ-3 kako se očekuje da se njen unuk oporavi, uprkos užasnoj prirodi incidenta.
Ona je videla dečaka vezanog i potrčala da mu pomogne.

„Uđem, pogledam svog unuka koji sedi na podu i – da ne psujem – pitam se: „Zašto, do đavola, ima lisice na rukama?“ rekla je, prisećajući se kako je optuženima rekla: „Sklonite ih s njega, odmah“.

Opisala je i kako je priskočila da mu pomogne, pokazujući tragove od ugriza koji su joj ostali pri tom. Ipak, u poređenju sa svojim unukom, rekla je da je „imala sreće“.

Vilijams je optužena za ugrožavanje dece, dok je Mihalski optužen za ugrožavanje dece i skrivanje dokaza jer je pokušao da pobegne sa psom kad je policija došla.
Braun je, u međuvremenu, optužen za ugrožavanje dece i ometanje pravde.

Dečakova baka je u ponedeljak rekla da je samo zahvalna što se mališan oporavlja.

Glas javnosti /N07S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR