Glas Javnosti

Najveći gubitnik u 2024. godini

Svet
Autor: Glas javnosti

Na polovini tekuće godine, glavne ekonomske vesti pokazuju nastavak procvata tržišta, ogroman uspon kompanije Nvidia i dugo očekivano usporavanje inflacije u SAD.

Veštačka inteligencija pretvorila je tradicionalne energetske kompanije u neke od najpopularnijih akcija na Wall Streetu.

Istovremeno, Intel ne uspeva da zabeleži uspeh sa veštačkom inteligencijom, meme tokeni su nadmašili Bitcoin, a Ilon Mask (Elon Musk) je doživeo iznenađujući pad svoje ogromne neto vrednosti. Takođe, ovo je teška godina za radnike na daljinu, a najbrže rastuće vrednosti nekretnina u SAD nisu u San Francisku, već u severnom delu države Njujork, navodi magazin Forbes, prenosi portal Biznis.

Kada je reč o pojedincima, neto vrednost Ilona Maska (Elon Musk), šefa kompanije Tesla, pala je više nego bilo kog drugog milijardera na svetu u prvih šest meseci ove godine, uprkos bumu na berzi. Neto vrednost Maska opala je sa 251,3 milijarde dolara na 221,4 milijarde dolara. Procena obuhvata podatke od 31. decembra 2023. do 28. juna 2024, poslednjeg dana trgovanja na berzi u prvoj polovini kalendarske godine.

Pored pada vrednosti akcija, vrednost Maskovih 13 procenata akcija u Tesli smanjila se za 20 milijardi dolara, jer su akcije proizvođača električnih vozila pale za 20 odsto ove godine, uglavnom zbog pada profita i isporuka automobila.

Na drugom mestu po materijalnom gubitku nalazi se Diter Švarc (Dieter Schwarz) nekadašnji izvršni direktor kompanije Lidl i vlasnik Schwarz Grupe, čiji je gubitak u ovoj godini procenjen na 15,4 milijarde dolara.

Na trećem mestu je Karlos Slim Helu (Carlos Slim Helu) sa porodicom, koji je ostvario gubitak od 13,9 milijardi dolara za prvih šest meseci tekuće godine.

Glas javnosti /B09S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR