Glas Javnosti

NAPADNUT I HARKOV: Uništena ključna ukrajinska štamparija, petoro mrtvih

Svet
Autor: Glas javnosti

U noćašnjem ukrajinskom vazdušnom napadu na štampariju u ukrajinskom gradu Harkovu poginulo je pet osoba.

To je saopštio gradski menadžer Ihor Terehov koji je naveo da je broj stradalih porastao u odnosu na prvobitnu procenu da je poginulo troje civila.

- Zgrada od osam spratova je pogođena oko jedan sat posle ponoći, a požar koji je usledio zahvatio je 1.000 kvadratnih metara prostora - dodao je Terehov.

Kijev post navodi da je pre početka invazije punog obima koji je Ukrajina u februaru 2022. pokrenula na Ukrajinu, iz te štamparije izlazilo oko 85 odsto svih knjiga objavljivanih u Ukrajini.

Posle ovog napada na Harkov, rano jutros je usledio masovni ruski raketni udar na ukrajinsku prestonicu Kijev.

Eksplozije su bile toliko snažne da su Kijevljani mislili da su Rusi bacili nuklearnu bombu na taj grad.

Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine je nakon ovih napada objavilo podatke o dejstvima protivvazdupne odbrane i navelo da je presretnuta i oborena 31 raketa, koliko je i lansirano.

- Uništena je 31 raketa: dve balističke i 29 krstarećih raketa. U rano jutro 21. marta 2024. neprijatelj je napao koristeći dve Iskander-M ( KN-23)/x-47M2 Kinžal) balističke/aerobne rakete i 29 x-101/x-555 krstarećih raketa ispaljenih iz 11 Tu-95MS strateških bombardera (područja lansiranja: Volgodonsk, Engels, Rusija) - navedeno je u postu objavljenom na Telegramu.

Glas javnosti/The Kyiv Post

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR