Glas Javnosti

Odlazak na zabranjenu plažu je koštao skoro 2.000 evra: Devojka objavila snimak i upala u nevolju

Svet
Autor: Glas javnosti

Na ostrvo i na plažu se dolazi samo sa posebnom dozvolom

Influenserka iz Dubaija kažnjena je sa novčanom kaznom u iznosu od 1.800 evra zbog ulaska na zabranjenu ružičastu plažu na Sardiniji.

Kaznu je dobila nakon što je na društvenim mrežama objavila snimke i fotografije svoje posete.

Žena, brazilskog porekla, stigla je gumenim čamcom na plažu Spiaggia Rosa, poznatu po svom ružičastom pesku, ignorišući sve znake i upozorenja o zabrani. Plaža se nalazi na ostrvu Budeli koje je deo arhipelaga Madalena u severnoj Sardiniji.

Turistima je od 90-ih godina zabranjeno hodanje tom plažom, sa koje je tokom godina uklanjan pesak, kao i kupanje u moru. Posete su dopuštene samo tokom dana, a na ostrvo se može doći, uz odobrenje, manjim brodovima i gumenim čamcima. Dopuštena je isključivo šetnja stazom koja se nalazi iza plaže.



Influenserka, koja na svom Instagram profilu ima više od 35.000 pratilaca, objavila je video u kome hoda po ružičastom pesku uz pesmu "La Vie en rose" Edit Pjaf.

Ne odobren ulazak na plažu, navodno se dogodio pre nekoliko dana i izazvao je ogorčenje među ljudima na Sardiniji, što je navelo službenike obalske straže za arhipelag La Madalena, koji uključuje Budelija, da dalje istraže.

Ubrzo su ušli u trag ženi do Dubaija i obavestili je o novčanoj kazni od 1.800 evra, od čega je 300 evra za kršenje zabrane i 1.500 evra za dolazak na ostrvo brodom koji nije imao dozvolu za pristup. Žena je iznajmila čamac, a vlasnik kompanije za iznajmljivanje nije znao da planira da njime otplovi na ostrvo.

Iako je ostrvo Budeli nenaseljeno,  više od 30 godina bilo je dom jednom stanovniku, Mauru Morandiju, koji je naleteo na ostrvo 1989. godine pošto što mu se katamaran pokvario na putu za južni Pacifik. Morandi, kojeg neki upoređuju sa Robinzonom Krusoom, uspeo je da ostane i postao de facto čuvar ostrva ali su ga vlasti 2021. godine naterale da napusti ostrvo. Morandi je tada imao 84 godine, prenosi Gardijan.


Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR