Glas Javnosti

POČELI PRVI SUKOBI U UKRAJINI: Granatiranja na istoku zemlje, EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinske snage nastavile su u toku noći da granatiraju naselja u proruskim oblastima Donjecka i Luganska na istoku zemlje, koristeći pretežno artiljerijsko oružje i minobacače, javlja Sputnjik.

Sa ukrajinske ispaljeno je skoro 200 granata i mina na teritoriju samoproglašene DNR, saopštio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin. „Situacija na kontakt liniji nastavlja da se eskalira.

Od početka dana protivnik je 14 puta otvarao vatru po teritoriji DNR koristeći cevnu artiljeriju kalibra 122 milimetra, minobacače kalibra 120 i 82 milimetra. Ispalili su 190 granata i mina na rejone 10 naselja“, rekao je Basurin.

Iz Donjecka je u Rostovsku oblast na jugu Rusije do sada evakuisano 6.600 ljudi, od toga 2.500 dece, dok je Lugansku oblast napustilo 25.000 ljudi. Samoproglašene narodne reublike Donjeck i Lugansk proglasile su opštu mobilizaciju.

Politički predstavnik LNR u Minskim pregovorima Vladislav Dejnego ponovio je da su te samoproglašene republike spremne za konstruktivni dijalog sa Kijevom o rešenju konflikta u Donbasu u okvirima Kontakt grupe.

BONUS VIDEO 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR