Glas Javnosti

Smanjena recesija za Američku ekonomiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Goldman Saks izdao novu prognozu rasta američke ekonomije

Njujorška bankarska korporacija „Goldman Saks“ smanjila je izglede za recesiju u Sjedinjenim Američkim Državama sa 25% na 20%, pošto su najnoviji ekonomski podaci o maloprodaji i nedeljnim naknadama ukazali da je američka privreda u boljem stanju nego što se prvobitno očekivalo.

Kako se navodi, novi važan izveštaj o radnim mestima u SAD će biti objavljen 6. septembra. Ako rezultati budu povoljni, banka bi mogla da dodatno smanji izglede za recesiju na 15%.


Glavna ekonomistkinja kompanije „Nju senčuri advajzors“ (New Century Advisors) Klaudija Sam ne smatra da je Amerika trenutno u recesiji, ali dodaje da bi dalje slabljenje tržišta rada moglo da bude veoma nepovoljno.

Raspoloženje potrošača u avgustu je poraslo prvi put nakon pet meseci, pokazali su rezultati istraživanja Univerziteta Mičigen koji su objavljeni u petak.

Raspoloženje pristalica Demokratske partije je poraslo za 6% nakon što je Kamala Haris objavila da će se kandidovati na predsedničkim izborima u SAD, dok je raspoloženje pristalica Republikanske partije palo za 5%.

Istraživanje pokazuje da 41% potrošača veruje da je Haris bolji kandidat za ekonomiju, dok je 38% izabralo Trampa, navodi direktorka istraživanja potrošača Džoan Hsu.


Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR