Glas Javnosti

Tramp i Bajden su najstariji kandidati na predsedničkim izborima Amerike od davnina

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp juče je napunio 78 godina, što je prekretnica koja ce podsetiti američke birače da su dva kandidata na predstojećim izborima najstariji kandidati u američkoj istoriji.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog starosti trenutnog predsednika Amerike Džozefa Bajdena, koji ima 81 godinu, iako je Tramp samo tri i po godine mlađi i ukoliko dobije drugi mandat biće najstariji predsednik koji je inaugurisan.

Tokom predizborne kampanje, Tramp nije eksplicitno postavljao pitanje o Bajdenovim godinama, ali je, kako prenosi pomenuta agencija, nastojao da iskoristi svaku verbalnu grešku svog protivnika, kao i Bajdenov spori hod.

Bajden je odgovorio na pitanja o svojim godinama, govoreći biračima da treba da se fokusiraju na ono što je postigao tokom mandata.

Takođe je opisao Trampa kao pretnju demokratiji i kritikovao je njegovu "zapaljivu" retoriku protiv imigranata.


I demokrate zabrinute zbog Bajdenovih godina

Da su zabrinuti oko toga da li bi Bajden bio sposoban da završi još jedan mandat, izrazile su i demokrate.

U anketi Rojtersa i istraživačke i analitičke kompanije Ipsos iz februara ove godine, oko 78 odsto ispitanika, od kojih su 71 odsto demokrate, navelo je da je Bajden prestar da bi radio u vladi.

Nejasno je koliko će godine predsednika biti faktor u konačnom ishodu.

Prva televizijska debata između Bajdena i Trampa biće održana 27. juna.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR