Glas Javnosti

Tuča u italijanskom parlamentu: Poslanik pokreta "Pet zvezdica" iznet u kolicima

Svet
Autor: Glas javnosti

Tokom rasparave o zakonu o većoj autonomiji regiona u italijanskom parlamentu, izbila je tuča posle koje je poslanik populističkog pokreta "Pet zvezdica" iznet iz sale.

Poslanik populističkog Pokreta "Pet zvezdica" Leonardo Dono izvukao je najdeblji kraj u tuči koja ja izbila u donjem domu italijanskog parlamenta budući da je iznet iz sale u invalidskim kolicima. 


Prema navodima očevidaca, Dono je usled koškanja i nagurivanja zadobio nekoliko udaraca u glavu a jedan od napadača je bio poslanik Lige Igor Jezi, prenose italijanski mediji.

Rasprava u donjem domu parlamenta vodila se o zakonu koje se tiče veće autonomije regiona koji je predložila desna vlada premijerke Đorđe Meloni, čemu se opozicija protivi.

Pre nego što je izbio sukob, Dono pokušao da dâ državnu zastavu ministru regionalne uprave, a potom je više poslanika jurnulo ka njemu.

Nejasno je ostalo da li je Dono pao sam ili od udaraca. Predsednik parlamenta prekinuo je sednicu i najavio da će o eventualnim merama odlučiti kada pregleda snimke.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR