Glas Javnosti

Uskoro obavezna obuka za vlasnike pasa u celoj Austriji

Svet
Autor: Glas javnosti

Otkako je pre pet godina u Beču uvedeno obavezno osposobljavanje vlasnika pasa, obuku je završilo 17.000 ljudi, a model će se uskoro proširiti na celu Austriju, te će se obaveza od jula 2026. odnositi na svakog vlasnika pasa u zemlji, piše slovenačka novinska agencija STA.

Savetnik za zaštitu životinja u bečkoj gradskoj skupštini Jirgen Černohorski iz redova socijaldemokrata i bečka aktivistkinja za prava životinja Eva Persi su rekli da obuka doprinosi boljem suživotu ljudi i pasa.

„Veoma smo srećni što to ne vide samo Bečlije, već je to prepoznala i savezna vlada, te uvodi obaveznu potvrdu o osposobljavanju za vlasnike pasa u celoj Austriji“, kazali su.


Osobe koje žele da imaju psa u Beču, a u poslednje dve godine nisu imale četvoronožnog prijatelja, od jula 2019. moraju najpre da završe najmanje četvorosatnu obuku, kako bi dobili uverenje o osposobljavanju.

Ono košta 40 evra, a vlasnici na kursu dobijaju osnovno znanje o vaspitanju pasa, brizi za njih, njihovoj dresuri i zakonskim propisima u tom području.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR