Glas Javnosti

VENECUELA ODGOVORILA EU: Borelj je besraman u iognorisanju demokratskih institucija Venecuele

Svet
Autor: Glas javnosti

Maduro će nastaviti da bude defakto predsednik, izjavio je šef evropske diplomatije

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio je da Evropska unija ne priznaje "demokratski legitimitet" predsednika Venecuele Nikolasa Madura nakon njegovog reizbora u julu.

"Da, Maduro će defakto nastaviti da bude predsednik. Ali mi mu ne priznajemo demokratski legitimitet zasnovan na (izbornim) rezultatima koji se ne mogu proveriti", izjavio je Borelj.

Usledio je odgovor ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Gila, koji je Boreljove tvrdnje opisao kao "besramne".


"Besramni Borelj, isti onaj koji je godinama dovodio Evropsku uniju na ivicu kolapsa, onaj koji kleči pred masakrom i genocidom u Palestini i onaj koji je propao promovišući klovna poput (Huana) Gvaida u Evropi, sada se pretvara da ignoriše demokratske institucije Venecuele", napisao je diplomata na svom telegram kanalu.

Gil je napisao da Karakas "nije briga za njihove komentare", jer su ionako pod zaštitom Vlade SAD u Briselu. 

"Posvetite svoje poslednje dane na funkciji preuzimanju svih poraza koje ste pretrpeli, ostavite nas na miru, dosta je bilo smetnje", primetio je on.

Maduro je osvojio treći uzastopni predsednički mandat na izborima čije je rezultate, u njegovu korist, objavila nacionalna izborna komisija, a kasnije potvrdio i Vrhovni sud Venecuele.

Glas javnosti /R02S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR