Glas Javnosti

BRZO I LAKO: Kako očistiti peglu u tri jednostavna koraka?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Imate fleke na košulji? Moguće je da je vaša pegla kriva za to. Ako pegla ostavlja tragove na vašoj odeći ili ima vidljive naslage na grejnoj ploči, imamo tri brza metoda da to popravimo.

Nijedan ne zahteva proizvode za čišćenje kupljene u prodavnici (koji mogu poništiti garanciju za peglu). U nastavku pročitajte kako možete oćistiti svoju peglu za kratko vreme.

Kako očistiti peglu pastom za zube

Ovo je najjednostavniji metod od svih. Navlažite čistu krpu vodom i njome istrljajte površinu (hladne) dna sa malo bele paste za zube. Obrišite ga i gotovi ste.


Kako očistiti peglu uz pomoć soli

Da biste uklonili taj lepljivi ostatak sa grejne ploče pegle pomoću soli, isključite peglu i ostavite da se ohladi ako već nije. Pomešajte kuhinjsku so i destilovano belo sirće dok se ne formira pasta. Očistite grejnu ploču ovom pastom, a zatim koristite čistu krpu navlaženu vodom da obrišete pastu sa grejne ploče.

Kako očistiti peglu sirćetom

Da biste očistili parne kanale vaše pegle pomoću sirćeta, pomešajte jednake delove destilovane vode i destilovanog belog sirćeta u posudi. Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (sa ohlađenom i isključenom peglom). Koristite staru četkicu za zube da očistite sve ostatke koje možete videti u kanalima.

Nakon čišćenja, uključite peglu, stavite je na paru i ostavite da se zagreje. Zatim pritisnite dugme za paru i ostavite da radi nekoliko minuta. Pustite da se pegla ohladi i ispraznite mešavinu sirćeta iz rezervoara za vodu. Ponovite proces parenja koristeći svežu vodu da biste uklonili sve tragove sirćeta.


Bitna napomena: Proverite da li je sirće bezbedno za upotrebu u vašoj pegli. Neki proizvođači ne preporučuju korišćenje sirćeta za čišćenje.

Da biste očistili dno pegle pomoću sirćeta, isključite peglu i ostavite je da se ohladi. Mešajte sodu bikarbonu i sirće dok se u velikoj posudi ne formira pasta koja peni. Očistite grejnu ploču ovom pastom, a zatim koristite čistu krpu da uklonite sve ostatke.


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR