Glas Javnosti

Kako da skuvate jaja, a da NE PUKNU!? Ovaj trik koji svako mora da zna pre Vaskrsa!

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Pucanje jaja tokom kuvanja može da se desi iz raznoraznih razloga, ali postoji način kako da se izbegne i da za Uskrs imate samo ona koja su savršena za kucanje.

Da bi se jajima moglo kucati, da farba ne bi prodrla unutra i da bi bila uspešno obojena i ukrašena, ljuska treba da bude potpuno neoštećena, zato iskusne domaćice koriste trikove u kuhinji.

Postoji nekoliko saveta koje treba pratiti, a uspeh sigurno neće izostati, pa ćete na svoju trpezu za uskršnje praznike izneti cela i lepo obojena jaja.

Pazite na temperaturu i prostor u šerpi

Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati tok voda ključa i veća je verovatnoća da će popucati.

Dobar način da to izbegnete jeste da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-30 minuta.

pixabay
foto: Glas javnosti / espreso



Staro dobro sirće

Pored toga što je odlično za dezinfekciju i brojne kućne trikove, iskusne domaćice znaju da je kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu!

Bake nas savetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno — kašika sirćeta i prstohvat soli.

Glas javnosti / Prva.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR