Glas Javnosti

OVAJ POPULARNI ZAČIN PAUCI MRZE: Šest trikova kako da zauvek oterate paukove iz kuće

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Kako da se brzo rešite pauka u kući, popularno je pitanje s kojim se suočava svako ko ima problem s ovim nepozvanim gostima.

Koliko god da usisavate i čistite da sve bude besprekorno, već sledećeg dana možete da primetite paučinu koja visi sa plafona i uglova.

Iako mislite da ste usisivačem eliminisali paukove iz kuće, već sutradan oni pletu nove mreže.


Protiv ovih najupornijih insekata postoji rešenje iz prirode.

Samo treba da se uverite da vrata i prozori u vašem domu nemaju rupu kroz koju bi paukovi mogli stalno da uđu. Zakrpite ih, a zatim primenite jednu od ovih korisnih metoda.

Ovi saveti pomoći će da se zauvek rešite paukova.

Koristite mentol

Paukovi mrze pepermint, tako da je najjednostavniji način da ih držite podalje od svog doma da dodate nekoliko kapi ulja od peperminta u vodu i poprskate uglove vašeg doma sa njim. Preparat možete da napravite sami ili da kupite gotov antipauk na bazi peperminta.

Uklonite sve mreže

Možda zvuči jednostavno i očigledno, ali redovno uklanjanje paukove mreže je najbolji način borbe protiv paukova. Redovno pregledajte sve skrivene uglove svoje kuće, uklonite mreže i tako sprečite njihovo razmnožavanje.

Rasporedite pomorandže i limune po kući

Mali osmonožni predatori ne podnose miris citrusa, pa ih neće biti ako po kući držite limune, pomorandže, mandarine i slično.


Operite prozore specijalnom mešavinom

Ako prozore perete mešavinom amonijaka i vode, sprečićete da pauci uđu u kuću. Kada se prozori osuše, obrišite ih novinama natopljenim kerozinom, koji će brzo ispariti, ali i dalje ostaviti repelent koji će odbiti pauke, muve i komarce, piše magazin Siti.

Koristite eukaliptus

Još jedan miris koji pauci jednostavno ne podnose je eukaliptus, pa ovu biljku stavite u kupatilo, orman i slična mesta gde bi paukovi mogli da puze. Osim što ih odbija, vaš stan će prijatno mirisati.

Sveće sa cimetom

Ulaganje u sveće sa cimetom je odličan način da sprečite da se paukovi šire po kući. Naime, cimet je još jedan miris koji pauci ne podnose.


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR