Glas Javnosti

Ovu biljku gotovo je nemoguće „ubiti“, a pomaže u borbi protiv buđi u kupatilu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Zbog visokog nivoa vlažnosti u njima, kupatila su savršena mesta za razvoj buđi. Umesto da ih ribate i koristite izbeljivač, zbog kog bi kupatilo neko vreme moglo da bude neupotrebljivo, rešenje bi mogla biti - jednostavna sobna biljka.

Jedan dobavljač luksuznih kupatila sugeriše da su biljke pauci najbolji izbor za sprečavanje rasta buđi u kupatilu.

Ove su biljke prilično otporne na temperaturne promene, tako da na njih vruć i vlažan vazduh neće uticati, a dobro se snalaze i sa slabim svetlom. Biljke pauci pročišćavaju vazduh i uklanjaju štetne toksine i zagađivače, a “gotovo ih je nemoguće ubiti”.


Zbog toga se ove biljke često nazivaju “savršenim kupatilskim biljkama koje se ne moraju održavati”.

Ali, nisu jedine.

I druge biljke mogu pomoći u borbi protiv buđi, a među njima su paprat, bambus, ljiljani, aloe vera, engleski bršljan i zmijske biljke.

Kada birate idealnu biljku za svoje kupatilo, procena prostora je ključna. Kupatila s minimalnom količinom prirodnog svetla zahtevaju biljke koje uspevaju i pri slaboj svetlosti, savetuje stručnjak.

Suprotno tome, veća kupatila, koja se obično nalaze u domovima s više stanara, imaju koristi od biljaka koje zahtevaju više svetla.


U manjim kupatilima, kada želite da doterate police ili prostor, odabir manjih biljaka u posudama može dodati dašak zelenila bez preopterećenja i onako ograničenog prostora. Pažljivom procenom osvetljenja, veličine i nivoa vlažnosti vašeg kupatila, možete odabrati savršenu biljku za poboljšanje ugođaja vašeg prostora.

Na primer, paprat je idealna za manja kupatila jer voli visoku vlažnost i podnosi slabu svetlost.


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR