Glas Javnosti

VLAGA MOŽE DA SE IZBEGNE: Sobna biljka koja sprečava kondenzaciju u domu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

U većini domova vlaga se pojavljuje na prozorskim staklima tokom zime, ali sobna biljka koja sprečava kondenzaciju može da smanji mogućnost ove klasične pojave. Nije zahtevna, a posao će obaviti.

Kondenzacija na prozorima može se pretvoriti u buđ, ali stručnjaci za baštovanstvo otkrili su jednostavan način za smanjenje ove pojave bez ikakvog napora.

Umesto krpe, jednostavno nabavite biljku pauka, ili zeleni ljiljan.


Mnogi ističu da od kada imaju tu biljku nema vlage na prozorima, piše „Sun“.

Najbolji deo je što im ne treba previše nege. Mnogi kažu da ponekad zaborave da ih zaliju, ali je ipak biljka i dalje zdrava.

Stručnjaci za biljke u kompaniji Jay Scotts potvrdili su da takozvana pauk biljka može da spreči kondenzaciju, a samim tim i stvaranje buđi. Ova biljka dobro upija vlagu u prostoriji, pa je odlično imati je naročito zimi.

Za maksimalan efekat držite biljku u prostorijama gde je kondenzacija najčešća, kao što su kupatilo, kuhinja i spavaća soba, naglasili su.

Pauk biljka je prepoznatljiva, ima tanke zelene listove sa belim prugama. Prilagodljiva je različitim svetlosnim i temperaturnim uslovima, pa je ne treba često zalivati.

„Osim što pomažu u smanjenju nivoa vlažnosti apsorbujući vlagu iz vazduha, odlična je u prečišćavanju vazduha uklanja zagađivača kao što su formaldehid, ksilen i ugljen-monoksid“, zaključili su.


Glas javnosti/ K03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR