Glas Javnosti

DRSKO OTIMANJE SRPSKIH HRAMOVA: Tzv. "ministarstvo kulture Kosova" i crkvu u Gornjem Strmcu stavilo pod "zaštitu" (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Takozvano "ministarstvo kulture" u takozvanoj "vladi kosova" stavilo je i crkvu u Gornjem Strmcu pod zaštitu.

Pojedini mediji na albanskom su ranije objavili da je u pitanju rimokatolička crkva, iako se na snimcima unutar hrama vide samo ikone srpskih pravoslavnih svetitelja.

Kako Kosovo onlajn saznaje iz krugova SPC, u pitanju je sličan pokušaj zavađivanje pravoslavne i rimokatoličke crkve kao što je to bilo 2018. godine, kada je na inicijativu tadašnjih vlasti iz Prištine na temeljima pravoslavne crkve u Novom brdu služena misa.

Podsetimo, koordinator Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić poručio je na društvenoj mreži "X" da režim Aljbina Kurtija planira da još jednu pravoslavnu crkvu na Kosovu proglasi za rimokatoličku.


(Foto: Tviter)

"Sledeća meta Kurtijeve vlade je pravoslavna crkva u Gornjem Strmcu (Perkovcu), opština Zubin Potok, za koju se takođe lažno tvrdi da je rimokatolička. Ovi neviđeni i necivilizovani postupci u božićnim danima savršeno opisuju stvarnost današnjeg Kosova", napisao je Mijačić.



Odluka prištinske tzv.   "vlade"(Foto: Printskrin)

Podsetimo, Eparhija raško-prizrenska saopštila je pre dva dana da je Ministarstvo kulture Kosova bez odobrenja Srpske pravoslavne crkve započelo "obnovu" pravoslavne crkve u selu Gornje Vinarce u Južnoj Mitrovici, i proglasilo je "katoličkom", a sve to u nameri da, kako navode, prisvoji baštinu SPC.



Glas javnosti/Kosovo onlajn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR