Glas Javnosti

Odluka Prištine da dozvoli ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju samo za kameru

Vesti
Autor: Glas javnosti

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost je naglasio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "popustio" kako ne bi morao da se pravda svojim biračima i opoziciji pred izbore u februaru

Odluka Prištine da dozvoli ulazak srpske robe je bila samo za kameru, rekao je Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost povodom kilometarskih kolona kamiona koje i po nekoliko sati, pa i dana čekaju da preko Merdara uđu u južnu srpsku pokrajinu.

"Iako je Priština dozvolila ulazak srpske robe na administrativnom prelazu Merdare, roba jako sporo prolazi i to samo preko Merdara, a pitanje je kada će i da li će se doći do otvaranja ostalih prelaza, tako da i dalje treba biti oprezan kada je reč o tome, izjavio je Miškeljin za Tanjug.

Ukazao je da je ukidanje zabrane ulaske srpske robe usledilo nakon pretnji Nemačke vlastima u Prištini da neće učestvovati na samitu Berlinskog procesa u Berlinu i da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "popustio" kako ne bi morao da se pravda svojim biračima i opoziciji pred izbore u februaru.

"Onog momenta kada je odradio to što je trebao i kada je ubrao političke poene, on je praktično zaustavio taj proces, odnosno nije se nastavilo. Vidimo da ljudi satima čekaju i da je ta odluka bila samo za kameru", zaključuje Miškeljin.

Glas javnosti / R02S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR