Glas Javnosti

TEROR PRIŠTINE: Protest radnika ispred opštine Kosovska Mitrovica, traže da im se omogući vraćanje na radna mesta (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Radnici Prvremenog organa opštine Kosovska Mitrovica okupljaju se ispred zgrade opštine u koju su u petak upali specijalci Kosovske policije, javlja reporter Kosovo onlajna.

Ispred zgrade u Severnoj Mitrovici u kojoj se nalazilo sedište Kosovskomitrovačkog upravnog okruga, PIO fonda za KiM i Kancelarije za KiM okupilo se tridesetak radnika ovih institucija koji su od policajaca koji se nalaze ispred zgrade tražili objašnjenje zašto im se ne omogućava da dođu na svoja radna mesta.


Jedan od policajaca im je rekao da se na osnovu Tužilaštva vodi postupak, jer su se, kako je rekao, "u ovoj zgradi izdavala falsifikovana dokumenta".

Ispred zgrade Privremenog organa nalazi se nekoliko pripadnika Kosovske policije i nekoliko parkiranih džipova. 


(Foto: Jutjub)

Podsetimo, pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije upali su u petak posle podne u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu - Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, kao i u nekoliko drugih intitucija.

Na nekoliko objekata već su postavljene table sa nazivima kosovskih institucija. 


Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džim OBrajan pozvao je kosovskog premijera Kurtija i njegovu vladu da se konsultuju i koordiniraju sa međunarodnom zajednicom i da prekinu nekoordinisane akcije koje negativno utiču na partnerstvo sa SAD.


Gla sjavnosti/Kosovo onlajn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR