Glas Javnosti

TEŠKO PRETUČEN SRBIN! ĐOŠIĆ: Komšija Albanac me napao u prisustvu deteta! Nema nama ovde zaštite!

Vesti
Autor: Glas javnosti

U selu Donja Brnjica u blizini Prištine sinoć je pretučen 38-ogodišnji Mladen Đošić, koga je u marketu, u prisustvu sina, pretukao Albanac iz istog sela i polomio mu nos.

Takozvana kosovska policija umesto napadača, prvo je privela Đošića i njegovog oca. Đošić priča da je njegov otac nedavno imao problema sa napadačem u vezi sa prodajom povrća.

U nadi da će ga zaštititi, Đošić je sinoć posle napada pozvao tzv. kosovsku policiju. Policija je, međutim, najpre privela njega i njegovog oca, a napadače tek nakon nekoliko sati.

Posle privođenja, odvezen je u bolnicu u Prištini, odakle je vraćen u stanicu gde je dao izjavu.

Samoicijativno je otišao u KBC Kosovska Mitrovica, gde su lekari ustanovili da mu je prilikom udarca polomljen nos.

"Između 20 i 21 čas pošao sam u obližnji market u selu, sa sinom, da kupimo hleb. Tu je bio komšija koji se skoro doselio. Ničim izazvan, prišao mi je. Ja sam mu reko da ne nasrće na mene, da ću pozvati policiju, i odjednom me je udario", navodi Đošić.

Priča da se kroz nekoliko minuta pojavila policija, koja je prema njemu upotrebila prekomernu silu.

"Mene su povređenog hapsili, kao i mog oca, koji je bolestan. Nas su priveli, mene su iz stanice odveli u bolnicu, ušili ranu i vratili me u policijsku stanicu da dam izjavu. Nakon toga sam otišao u KBC u Mitrovici gde su mi dali nalaz da mi je nos polomljen i tamo su mi sanirali rane", ispričao je Đošić.


Kako je dodao, policija ih nije zaštitila, već ih je privela, iako nisu želeli probleme sa napadačem.

"Albanac koji me je napao je pre desetak dana dolazio kod nas. Mi prodajemo povrće, a on je ulazio u naš plastenik, ubirao papriku... Otac mu je skrenuo pažnju da nema potrebe za tim, jer lomi stablo, da ćemo mu sami ubrati, kao što smo to uradili. On je u tom trenutku nasrnuo na mog oca.

Zatim je dolazio njegov ujak da se izvini, rekli smo mu da nema potrebe da više dolaze kod nas da kupuju, nismo želeli probleme. Sinoć je bio prvi susret nakon toga, i on je ovako reagovao. Njegova supruga radi u policiji, oni su više nas maltretirali nego što su nas zaštitili, nema nama zaštite ovde....Takvo je vreme, šta da radimo...", zabrinut je Đošić.


Naglašava da je obavešten da je napadač priveden, ali da nema informaciju da li je pušten na slobodu.

"Nije bio trenutak za to, tu je bilo i moje i njegovo dete, da on mene napada, da me udara... Nisam ga provocirao, to su snimile kamere. Prvo su priveli nas, kasnije i njega, ne znam da li je pušten. Ništa više ne znamo. Veliki pritisak vrše na nas", dodao je Đošić.


Meštani Donje Brnjice često su na meti vandala, a nedavno je u tom selu opljačkano nekoliko srpskih kuća, ispisani su grafiti OVK, dok je pre četiri godine Albanac iz sela pucao je u dvorištu škole u kome su se u tom trenutku nalazila deca.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR