Glas Javnosti

„Kada sam osetila pritisak rekla sam – dosta!“ Jelena Bačić Alimpić o drugačijoj strani PINK televizije: "Morala sam da ih naplatim preko suda"o suda“

Zabava
Autor: Glas javnosti

Jelena Bačić Alimpić skoro deset godina je provela na televiziji Pink, gde je vodila emisije “Lepota, zdravlje i još ponešto”, “Bravo šou”, “Petkom u dva”, "Dobro veče, Srbijo", a onda je iznenada nestala sa malih ekrana.

Jelena je za vreme provedeno na Pinku postala jedno od najpoznatijih televizijskih lica, a njene emisije pratili su milioni.

Međutim, posle devet godina rada odlučila je da da otkaz, između ostalog jer je osetila prezasićenje, ali povod su pak bile brojne neisplaćene mesečne zarade.


„Pa to je bilo stvarno neverovatno prezasićenje. Fakultet sam upisala 1987. godinr. Znači, koliko sam ja godina provela na televiziji i nekako, već je postalo zamorno. Tako mi je i sa pisanjem, kada osetim da ne mogu tada i ne pišem. Ništa na silu ne možete raditi i ništa na silu ne možete uraditi“, rekla je ona u emisiji „Pretres“, pa dodala kada je rešila da ode:

„Kada sam već osećala pritisak da ne mogu da idem. Da mi je teško da idem za Beograd, da ne mogu više da sedim ispred kamera. Da ne mogu više da razgovaram sa raznoraznim ljudima. Prosto je došlo dotle da mi je pukao omotač želuca na tri mesta i da sam završila na VMA. Rekla sam – dosta.“

Kako je Jelena otkrila, morala je da rizikuje i televizijsku karijeru ostavi po strani uprkos brojnim izazovima sa kojima se susrela. Umesto toga, ona se posvetila pisanju i to se ispostavilo kao dobra odluka, pošto su njeni romani naišli na odjek u javnosti.

„Ipak je moje zdravlje bitnije i to sa kreditom koji sam ja tada plaćala i dvoje tada još školske dece. Tada sam dala otkaz, ali tada sam već i napisala ‘Ringišpil’ i ‘Pismo Gospođe Vilme’. I onda sam odlučila da se potpuno posvetim pisanju. To jeste bio dvosekli mač, ali je možda to bila najpametnija, najhrabrija i najluđa odluka koju sam donela u životu“, izjavila je Bačić Alimpić.

Međutim, prezasićenje nije jedini razlog zbog koga je odlučila da da otkaz, već i zbog neisplaćenih doprinosa nekoliko meseci unazad.


„Da li je istina da su Vam ostali dužni nekoliko plata?“, pitao je voditelj.

„To sam sve rešila na sudu, tako da, bilo je tako, ali sve je to rešeno odavno“, rekla je Jelena.

„U Vašu korist?“, pitao je voditelj.

„Da, naravno“, rekla je Jelena.

„Da li je i to bio mali okidač Vašeg otkaza?“, nastavio je voditelj.

„Naravno. Vi radite devet meseci i plaćate gorivo i putarine i mislim radite za klikere. Prosto je nemoguće živeti“, rekla je Jelena Bačić Alimpić.

Podsetimo, Jelena nije jedina koja je imala ovakvu vrstu problema sa ružičastom televizijom. Prethodno je i bivša novinarka informativne redakcije, Milica Petković, otkrila da je odlučila da da otkaz zbog neisplaćivanja mesečnih zarada.

„Ovde bi trebalo da Vas zamolim da pokušate da nađete način da platite ono što dugujete – meni, ali i mojim strpljivim kolegama. Nećete verovati, ali u najgledanijoj, Vašoj televiziji, rade sjajni ljudi koji imaju vanredan talenat, vredni su, odgovorni … I pozajmljuju novac da bi došli na posao – plaćaju da bi radili za Vas!“

„Platite naš rad. I, znate šta? Nemam poentu. Nemam maestralan zaključak, kulminaciju niti patetične molbe. Neću da Vas molim. Ja tražim da nam ne oduzimate dostojanstvo. Nismo Vam ga poklonili. Ja Vam tražim da nam platite ono što smo zaradili“, poručila je ona Mitroviću na Fejsbuku.


U junu 2012. godine nezadovoljni radnici televizije Avala i makedonske TV Pink 15 protestovali su ispred zgrade televizije Pink u Beogradu, zbog neisplaćenih plata, a radnici su Željku Mitroviću ostavili praznu kutiju, kao rođendanski poklon, i poželeli mu da im isplati zaostale zarade.

Osim „nevidljivih“ radnika na njegovim televizijama, Mitrović je slične optužbe dobio i od strane bivših rijaliti učesnika, pa je tako, između ostalih, svojevremeno bivša pobednica „Farme“ Jelena Golubović otkrila da od Televizije Pink nije dobila obećanu nagradu od 50.000 evra.




Glas javnosti/ N07S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR