Glas Javnosti

KAKO SE OSLOBODITI GREHA PREDAKA: Objašnjenje sveštenika Gojka Perovića (VIDEO)

Život
Autor: Glas javnosti

Ponekad se dešava da vam nešto ne ide od ruke i onako kako ste zamislili, ma koliko se trudili.

A ako ste primetili da to baš traje i da vas jednostavno ništa neće, možda bi trebalo da potražite koren problema malo dublje. Mnogi Srbi u ovim situacijama razmišljaju o svojim precima i njihovim životnim greškama, jer misle da je možda reč o grehu predaka, a jedan sveštenik je objasnio kako da se sa ovom situacijom najlakše nosite.

Prema običajima, ukoliko članovima porodice ne ide u životu iz nepoznatih razloga, veruje se da je po sredi greh predaka, a sveštenik Gojko Perović je objasnio kako se ova situacija rešava.

Greh predaka je nešto u šta se veruje u Srbiji i može da zadesi i deseto koleno.

- To ne bi trebalo da nas opterećuje. Ako nešto i postoji, to sam Bog zna. Naša vera kaže da mi ne ispaštamo grehe predaka. Ko god se krstio, rodio se za novi život. Sve pređašnje što je bilo, kroz gene i kroz krv – u vodi krštenja se pere. Tako da niko ne može i ne treba da opterećuje svoj život u tom smislu.

Ali sada da li postoji nešto kao blagoslov ili kao prokletstvo na nekoj porodici, to je samo pitanje Božije volje i tu stvar onda nikako ne možemo ispraviti.

Šta možemo da uradimo, možemo da živimo pobožno. Jevanđeljski gledano – naš život počinje sa krštenjem i mi od tada živimo potpuno novi život.

Pitanje je da li čovek može sam da brine o sebi i porodici, a ne da popravlja samostalno neku Božiju nameru – to je nemoguće.

Kako je Bog doneo neki blagoslov ili kaznu, tako će jednim mahom i da je odnose.

Ono što se od ovog pokoljenja očekuje je da živi crkveno, da se ne odvaja od Boga i da svu svoju nadu polaže u Boga. Ljubav prema bližnjima, ljubav prema Bogu i ako to ispunimo, mi smo pred Bogom uradi sve što smo trebali, istakao je sveštenik.

Dakle, ako ste se do sada opterećivali time da li plaćate tuđe grehe, možda je vreme da počnete da razmišljate drugačije i da poslušate savet ovog sveštenika. Ipak, najlakše je prebaciti krivicu na drugoga i zažmuriti pred sobom, budite iskreni i realni, a boljitak počinje sitnim koracima.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR