Glas Javnosti

Mesto u kuhinji koje je leglo bakterija: Ovo sigurno niste znali

Život
Autor: Glas javnosti

Ovi saveti sačuvaće vam zdravlje

Kuhinja je srce svakog doma, mesto gde pripremamo i kuvamo hranu, ali i prostor za društvo i razgovor sa članovima porodice.

Međutim, kuhinja je takođe područje koje je posebno podložno nakupljanju bakterija, neke od kojih mogu biti izuzetno opasne.

Određena mesta u vašoj kuhinji zahtevaju posebnu pažnju prilikom čišćenja, jer su neka prljavija od prosečne toaletne daske.

Najkritičnije mesto je zapravo sudopera. Zbog česte upotrebe, pranja hrane što uključuje meso, voće i povrće, kao i posuđe, sudopera može biti prava bakterijska bomba.

Da biste se zaštitili, sudoperu treba čistiti barem jednom dnevno, koristeći jake hemikalije kako biste eliminisali štetne bakterije koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.


Kada je u pitanju pranje posuđa, sunđer je ključan alat, ali on takođe može preneti bakterije na svaku čašu i tanjir.

Da biste izbegli ovu opasnost, menjajte sunđer redovno, idealno svakih nedelju dana i obavezno ga isperite nakon svake upotrebe kako biste sprečili kontaminaciju.

Održavanje higijene u kuhinji je ključno za zdrav način života. Pratite ove savete i obratite pažnju na područja koja se često zanemaruju kako biste osigurali zdravije okruženje za vas i vašu porodicu.


Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR