Glas Javnosti

Očistite rernu bez muke i hemikalija

Život
Autor: Glas javnosti

Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući

Rernu je potrebno redovno čistiti kako bi se sprečilo nakupljanje hrane i masnoće koji mogu izazvati neprijatne mirise u vašoj kuhinji.

Najčešći uzrok za to su zagoreli ostaci hrane koji su se prelili tokom pečenja. Ako tokom zagrevanja rerne osetite da iz nje dopire smrad, vreme je za dubinsko čišćenje.

Pre nego što posegnete za komercijalnim hemijskim sredstvima za čišćenje, možete isprobati jednostavan, prirodan način koji koristi samo nekoliko sastojaka – limun, sirće i sodu bikarbonu.

Ova mešavina ne samo da eliminiše neprijatne mirise, već takođe pomaže u uklanjanju nagomilane masnoće i prljavštine.

Za ovaj trik, potrebno je da napunite pleh ili posudu vodom, dodate malo sirćeta, pospete sodu bikarbonu i stavite nekoliko kriški limuna.

Potom uključite rernu na visoku temperaturu, ubacite pleh i pustite da mešavina deluje 20 minuta.

Za to vreme, para koja izlazi iz posude omekšaće nagomilane nečistoće, koje možete lako obrisati sa unutrašnje površine rerne.


Soda bikarbona i limun su prirodni deodoranti koji upijaju neprijatne mirise i osvežavaju rernu.

Nakon što je isključite, sačekajte da se posuda ohladi i jednostavno obrišite unutrašnjost rerne vlažnom krpom.

Ovaj metod je efikasan, brz i ekološki prihvatljiv način za čišćenje rerne, bez upotrebe jakih hemikalija.

Još jedan efikasan način da očistite rernu je da koristite posudu sa ključalom vodom i tabletom za mašinu za pranje sudova, koju ćete staviti u rernu zagrejanu na 90 stepeni na dva sata.

Nakon toga, dovoljno je obrisati površinu vlažnom krpom. Ovaj metod takođe daje odlične rezultate.


Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR