Glas Javnosti


Bekam pravi izvrstan džem od šljiva

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Dejvid Bekam, nekada proslavljeni fudbaler, danas sve više otkriva strast prema jednostavnijem životu – bašti, voćnjaku i domaćinstvu.

U svojoj kući u Kotsvoldsu svakodnevno brine o kokoškama, pčelama i povrtnjaku, a ovoga puta pažnju je privukao kuvanjem džema od šljiva koje sam uzgaja.

Prvu turu džema pripremio je sa šećerom, a zatim se oprobao i u zdravijoj varijanti sa fruktozom. Viktorija je zabeležila ceo proces, a Bekam je svoje teglice šaljivo označio kao "Beckjam". Snimak je brzo izazvao mnogo pozitivnih reakcija, naročito žena koje su se oduševile njegovom novom, opuštenijom ulogom.

Ako želite da i vi probate domaći džem od šljiva, evo recepta sa dodatkom ruma:

Sastojci:

  • 5 kg šljiva
  • 1 kg šećera
  • 2 limuna
  • 200 ml ruma

Priprema:

Šljive operite, izvadite koštice i ređajte u šerpu naizmenično sa šećerom. Ostavite preko noći na hladnom mestu. Sutradan kuvajte na srednjoj vatri dok se masa ne zgusne. Pred kraj dodajte kolutove oljuštenog limuna, a potom i rum.



Džem je gotov kada počne da se spušta sa varjače u komadima. Sipajte ga u sterilne, zagrejane tegle i ostavite u mlakoj rerni da se ohladi i uhvati korica, a zatim zatvorite celofanom i poklopcem.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR