U svojoj kući u Kotsvoldsu svakodnevno brine o kokoškama, pčelama i povrtnjaku, a ovoga puta pažnju je privukao kuvanjem džema od šljiva koje sam uzgaja.
Prvu turu džema pripremio je sa šećerom, a zatim se oprobao i u zdravijoj varijanti sa fruktozom. Viktorija je zabeležila ceo proces, a Bekam je svoje teglice šaljivo označio kao "Beckjam". Snimak je brzo izazvao mnogo pozitivnih reakcija, naročito žena koje su se oduševile njegovom novom, opuštenijom ulogom.
Ako želite da i vi probate domaći džem od šljiva, evo recepta sa dodatkom ruma:
Šljive operite, izvadite koštice i ređajte u šerpu naizmenično sa šećerom. Ostavite preko noći na hladnom mestu. Sutradan kuvajte na srednjoj vatri dok se masa ne zgusne. Pred kraj dodajte kolutove oljuštenog limuna, a potom i rum.
View this post on Instagram
Džem je gotov kada počne da se spušta sa varjače u komadima. Sipajte ga u sterilne, zagrejane tegle i ostavite u mlakoj rerni da se ohladi i uhvati korica, a zatim zatvorite celofanom i poklopcem.
Glas javnosti /U01S
6 sati