Glas Javnosti

Bivšoj manekenki preti zatvor? Sve povezano sa Gadafijem

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Nakon što je u maju ove godine ispitana od strane policije, njeni advokati su saopštili da je pružila "korisne informacije i pojašnjenja", ali nisu detaljnije komentarisali

Bivša prva dama Francuske Karla Bruni-Sarkozi optužena je za uticaj na svedoka koji tereti njenog muža, bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija za ilegalno finansiranje političke kampanje sredstvima dobijenim od bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, preneli su danas francuski mediji.

Prema tvrdnjama neimenovanog francuskog zvaničnika, Karla Bruni (56), bivši supermodel, moći će da se brani sa slobode, ali uz zabranu kontakata sa svima koji su uključeni u ovaj proces, osim sa svojim suprugom.

Preliminarni optužni predlozi protiv Bruni-Sarkozi uključuju uticaj na svedoka i pokušaj prevare sudija koji istražuju njenog supruga zbog sumnje da je primio nelegalna sredstva tokom predsedničke izborne kampanje 2007. godine.

Nakon što je u maju ove godine ispitana od strane policije, njeni advokati su saopštili da je pružila "korisne informacije i pojašnjenja", ali nisu detaljnije komentarisali.


Francusko-libanski biznismen Ziad Takieddine je više puta ponovio da je 2006. i 2007. godine pomogao u dostavi oko pet miliona evra u kešu koje je Gadafi poslao Sarkoziju i njegovom glavnom savetniku.

Ziad Takiedin je ključni svedok u ovom procesu za dokazivanje optužbe da je Sarkozi primio od režima nekadašnjeg libijskog predsednika Muamera Gadafija milione evra kroz nelegalne uplate.

Istraga je pokazala, između ostalog, da je Bruni-Sarkozi u junu 2021. godine izbrisala sve elektronske poruke razmenjene sa francuskom "kraljicom paparaca" Mišele Maršan na dan kada je Maršanova optužena za uticanje na svedoke.

Nikola Sarkozi, predsednik Francuske u mandatu od 2007. do 2012. godine, već je osuđen u dva druga slučaja, ali odlučno je negirao krivicu u svim sudskim postupcima.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR