Glas Javnosti

Potaž od pečenog povrća: Lagan ručak koji će vam prijati nakon praznika

Hrana
Autor: Glas javnosti

Organizam će vam biti zahvalan

Nakon svega što ste pojeli tokom prazničnih dana, vaš stomak zaslužuje odmor.

Ovaj potaž od pečenog povrća je upravo ono što vam treba - lagan, hranljiv i izvanredno ukusan. 

Kombinacija šargarepe, paštrnaka, bundeve i krompira pečenih do karamelizacije donosi bogatstvo prirodnih ukusa, dok je kremasta tekstura savršen način da osvežite svoj organizam.

Dodajte malo jogurta i svežeg začinskog bilja, i uživajte u obroku koji je zdrav, ukusan i savršen za oporavak nakon prazničnog prejedanja.

Vreme pripreme:
  • 40 minuta
Sastojci:
  • 1 crveni luk, isečen na 8 kriški
  • 300 g isečene šargarepe
  • 300 g isečenog paškanata
  • 300 g očišćene i isečene bundeve
  • 1 mali isečen krompir
  • 2 čena belog luka
  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1.3 l vruće povrtne supe
  • grčki jogurt
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna, za serviranje (po želji)

Uputstvo:

1. Zagrejte rernu na 200°C (180°C sa ventilatorom). Stavite svo povrće u pleh za pečenje. Začinite solju i biberom i prelijte sa maslinovim uljem i sve dobro promešajte.

2. Pecite 30-35 minuta, okrećući povrće na pola pečenja, dok ne postane mekano i ne počne da karamelizuje.

3. Prebacite pečeno povrće u veliku šerpu, prelijte vrućom supom i kuvajte još pet minuta. Zatim, sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatki potaž.

4. Poslužite je sa kašičicom jogurta, peršunom i malo sveže mlevenog crnog bibera.


Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR