Nakon svega što ste pojeli tokom prazničnih dana, vaš stomak zaslužuje odmor.
Ovaj potaž od pečenog povrća je upravo ono što vam treba - lagan, hranljiv i izvanredno ukusan.
Kombinacija šargarepe, paštrnaka, bundeve i krompira pečenih do karamelizacije donosi bogatstvo prirodnih ukusa, dok je kremasta tekstura savršen način da osvežite svoj organizam.
Dodajte malo jogurta i svežeg začinskog bilja, i uživajte u obroku koji je zdrav, ukusan i savršen za oporavak nakon prazničnog prejedanja.
Vreme pripreme:1. Zagrejte rernu na 200°C (180°C sa ventilatorom). Stavite svo povrće u pleh za pečenje. Začinite solju i biberom i prelijte sa maslinovim uljem i sve dobro promešajte.
2. Pecite 30-35 minuta, okrećući povrće na pola pečenja, dok ne postane mekano i ne počne da karamelizuje.
3. Prebacite pečeno povrće u veliku šerpu, prelijte vrućom supom i kuvajte još pet minuta. Zatim, sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatki potaž.
4. Poslužite je sa kašičicom jogurta, peršunom i malo sveže mlevenog crnog bibera.
Glas javnosti/D03S