Kore:
Krema:
Dekoracija:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Onda dodajte mileram, jaja, šećer i omekšali margarin. Umesite glatko testo pa ga podelite na 5 jednakih delova. Oblikujte lopticu od svakog dela pa je pokrijte krpom. Razvucite svaku lopticu između dva pek papira. Zatim prebacite razvučenu koru sa papirom na pleh. Pecite koru 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponovite isti postupak sa još 4 kore. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećere, aromu vanile i 200 ml mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja pa skinite sa vatri dodajte prethodnu smesu. Zatim vratite na šporet i kuvajte sve dok se ne zgusne. Pokrijte fil prozirnom folijom pa pustite da se ohladi. Potom ga umutite sa margarinom, rendanom limunovom koricom i malo limunovog soka. Ređajte pitu redosledom kora-fil-kora-fil-kora-fil-kora-cela pita. Pospite poslasticu šećerom u prahu ili kokosom.
Glas javnosti /U01S