Glas Javnosti


BEZ MERENJA, MIKSERA I KUVANJA FILOVA: Kolač koji će umeti da naprave i deca

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovaj brz, jednostavan i praktičan kolač napravićete za “tren oka”.

Poslastica se pravi bez merenja, miksera, pečenja i mešanja kora, a ukus je čista uživancija - kao poslastice iz najboljih poslastičarnica.

Svi sastojci se mere na šolju ili čašu od 200 grama.

Sastojci:

Šolja brašna

Šolja šećera

Šolja griza

Prašak za pecivo, vanilin šećer

Sirni fil:

500 g svežeg sira

Jaje

Kora limuna

Vanilin šećer

Kisela pavlaka

4 kašike šećera

Fil od višanja:

500 g višanja

3 kašike maslaca

3 kašike prezli

3 kašike šećera

Pola soka od jednog limuna

Cimet po ukusu

Preliev:

2 jajeta

Šolja mleka

Šolja pavlake za šlag koju nije potrebno umutiti

2 kašike šećera

Postupak:

Zagrejte rerenu na 180 stepeni, pleh za pečenje premažite uljem, sve suve sastojke sjedinite i podelite na tri dela. U duboku posudu izmešajte sve sastojke sa sirom, otopite maslc s prezlama i zagrejte par minuta, stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite.

U treću posudu pripremite preliv od jaja, mlijeka, pavlake i šećera. U pleh za pečenje stavljajte suvuu smesu, pa deo s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smesu.

Na kraju prkrijte prelievom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.

 (G.J.)

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR