Glas Javnosti

Čokoladni kolač sa kruškama koji se topi u ustima, a gotov je za najviše 20 minuta (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovaj predivni kolač je lak za pravljenje, a neverovatno je ukusan.

Sastojci:

četiri jajeta
četiri kruške
200 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
70 g šećera
100 g brašna
kesica vanilin-šećera
kesica praška za pecivo



Priprema:

Očistite tri kruške i isecite ih na kockice.Napravite sneg od belanaca, a žumanca umutite sa šećerom i vanilin-šećerom.

Dodajte brašno i prašak za pecivo.Na laganoj vatri otopite čokoladu i margarin i umešajte ih u testo.Dodajte belanca i kruške.

Sve dobro promešajte, pa smesu sipajte u podmazan pleh.Četvrtu krušku oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte preko testa.Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.Kolač ohladite i služite.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR