Njeguški sir drugi je najbolji sir od ovčjeg mleka u svetu, ocenio je TasteAtlas, svetski atlas hrane.
Naime, TasteAtlas objavio je listu 50 najboljih sireva od ovčjeg mleka na svetu, a visoku drugu poziciju zauzeo je upravo Njeguški sir.
- Njeguški sir je crnogorski punomasni tvrdi sir od ovčjeg mleka. Skuta se prvo stavlja u gazu, zatim u kalup za sir, a na kraju se pritisne drvenom daskom koja je prekrivena kamenom. Nakon jednog dana sir se posoli i stavi u drvenu kutiju gde stoji dva dana, a zatim se ostavi da odleži najmanje četiri nedelje, dok ne bude spreman za konzumaciju - navdeno je u opisu proizvoda.
Portal Glas-javnosti.rs koristi kolačiće i Google analitiku zarad merenja i prilagodjavanja reklama vama, korisnicima. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo specijalno prilagodjeno Vama. Više pročitajte ovde.