Glas Javnosti

Hrskave spolja, mekane iznutra: Savršen recept za pohovane palačinke iz rerne!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pečenjem u rerni, pohovane palačinke postaju laganije, ali i dalje ostaju hrskave.

Pohovane palačinke su hrskavo savršenstvo. Ipak, mnogi ih izbegavaju zbog prženja u dubokom ulju. Međutim, ako promenite tehniku pripreme, nećete morati da se odreknete ovog specijaliteta.

Pečenjem u rerni, pohovane palačinke postaju laganije, ali i dalje ostaju hrskave.


Potrebno je:

- 8 palačinki

- 200 g šunke

- 100 g mocarela sira

- 100 g tvrdog sira za picu

- 70 g mlečnog namaza

- biber

- prstohvat origana

- malo muskatnog oraščića

- 3 jaja

- oko 150 g prezli

- 80 g otopljenog maslaca za premazivanje pre pečenja

Za sos:

- 50 g majoneza


- 10 g senfa

- pola kašičice kopra

- 2 čena belog luka

- prstohvat čilija

- 2 decilitra kefira - možete da koristite i 200 g kiselog mleka

Priprema:

1. U posudu narendajte šunku, mocarela sir, tvrdi sir i dodajte mlečni namaz, origano, biber i, opcionalno muskatni oraščić.

2. Smesu dobro promešajte viljuškom, pa podelite na 8 jednakih delova, odnosno trougla. Svaki deo stavite na palačinku, pa je zamotajte. Zamotane palačinke zatim panirajte u jajima i prezli.

3. Posložite ih na pleh za pečenje dimenzija 30 x 20 centimetara i premažite ih otopljenim maslacem. Palačinke se u rerni peku pola sata na 200 stepeni sa uključenim gornjim i donjim grejačem.

4. Ako ćete koristiti ventilator, u tom slučaju pecite oko 7-8 minuta kraće na istoj temperaturi. Palačinke možete poslužiti uz neki omiljeni sos ili možete da napravite sos od majoneza, senfa, kopra, belog luka, čilija i kefira.





Glas Javnosti/ K04S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR