Piletina sa ananasom u slatko-kiselom sosu, ova neobična kombnicija sastojaka čini jelo apsolutno neodoljivim, a koliko god delovalo kao da ove namirnice ne idu jedna sa drugom, odličan su spoj. Piletinu možete da napravite na milion načina, ali sa ananasom i paprikom u slatko-kiselom sosu je definitivno najukusnija.
Isecitepiletinuna kockice, pa posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom. Dodajte skrob i sve lepo promešajte. Ispržite meso u dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja. Kada se meso proprži, izvadite ga iz tiganja, pa dodajte krupno sečen crni luk. Kada luk malo omekša dodajte krupno sečenu papriku, kao iananas. U posudi pomešajte šećer, kečap, pirinčano sirće,slatko-kiseli sos, sojin sos, mleveni beli luk. Dodajte piletinu u tiganj sa voćem i povrćem, pa sipajte sos. Promešajte i pržite još par minuta. Na kraju pospite seckanim vlašcem.