Divan jesenji recept od slatkog kupusa i mlevenog mesa, da vas mine želja za sarmama dok se kupus ne ukiseli.
Mnogo toga možete da se uradite sa mlevenim mesom, a ovo je jedan od tih lakih recepata za sporo kuvanje, koji ćete poželeti da imate pri ruci tokom ovih prvih hladnih jesenjih dana.
Sastojci :
12 listova kupusa
500 grama mlevenog mesa (najbolje mešano)
1 šolja belog pirinča
1 jaje
¼ šolje mleka
1 luk seckani
1 šargarepa sitno seckana
kašika suvog biljnog začina
kašicica slatke mlevene paprike
so i biber po ukusu
pakovanje paradaiza za kuvanje
kašika šećera
1 kašičica soka od limuna
pavlaka (opciono)
Priprema :
U veliki lonac sipajte vodu da proključa i u nju potopite listove kupusa na dva minuta. Izvadite i ocedite.
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, jaje, mleko, luk, šargarepu, so i biber, suvi začin.